fredag 2. juli 2010

Andrew Garfield - hva nå?

Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å skrive noe om Supermann-filmene på denne bloggen. Jeg så eneren og det holdt vel. Superheltfilmer er ikke helt min greie. Tobey Maguire er vel heller ikke en så fantastisk skuespiller?  Nå kan vi altså lese at Andrew Garfield har fått rollen som Spiderman i den neste filmen om mannen i kondomdrakt. Jeg skal holde meg for god til å si noe om superheltgreiene, men Garfield er vitterlig en skuespiller jeg kjenner fra før. Tidligere i denne bloggen har jeg lagt ut min umiddelbare reaksjon og tanker rundt filmen "Boy A", hvor Garfield har hovedrollen. Han er en meget dyktig skuespiller og man kan jo alltids håpe på at et slikt talent vil satse videre på litt tyngre roller.

Kan en slik superheltrolle spolere eller vanskeliggjøre hans fremtid som "seriøs" skuespiller? Denne filmen handler riktig nok om forhistorien, men noen veldig kunstneriske ambisjoner har filmskaperne neppe. Det blir nok en lett underholdningsfilm med kjempebudsjett og masse effekter.

Johnny Depp er en skuespiller som har tatt mange bevisste valg og styrt unna en del lette prosjekter som en mann med hans utseendemessige utgangspunkt godt kunne ha rotet seg borti. Han begynte med tv-serien 21 Jump Street, men begynte ganske raskt å ta bevisste valg. Det eneste jeg virkelig ikke forstår
meg på er alle disse hersens piratfilmene. Uansett, for hans vedkommende har meg bekjent aldri størrelsen på pengesekken vært det styrende element. Han har bevart en kunstnerisk integritet. Jeg mener ikke å si at alle store filmprosjekter nødvendigvis er søppel. Vi har en rekke eksempler på det motsatte i filmhistorien.

Jeg håper i alle fall at verden får se Andrew Garfield i flere gode filmprosjekter hvor han får vist seg frem som den gode skuespilleren han er. Please.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar