fredag 19. november 2010

Hva med Moland og French?

Jeg leste nettopp i VG om at Norge er med på å slette Kongos milliardgjeld. Norge på sin side sletter 130 millioner kroner. Tidligere har jeg lest at Norge gir bistand til Kongo på ca 150 millioner i året.

Det ufattelige er at de ikke behandler nordmenn og Norge med mer respekt. Saken til Moland og French har jo vært en farse fra dag én, godt hjulpet av en til dels tvilsom dekning i norske medier. Nordmenn som utfører  kriminelle handlinger i andre land må selvsagt straffes for dette, men det har man jo vitterlig ingen gode beviser for at Moland og French har gjort. Etterforskningen var en vits og rettsprosessen patetisk.

Alle mennesker skal jo behandles med respekt, uansett hvor de kommer fra. Men man skulle jo tro at Norges betydelige bistand gir dem en grunn til litt ekstra varsomhet. Jeg kjenner ikke saken så fryktelig godt, men jeg får jo inntrykk av at norske myndigheter ikke har brukt nok press mot kongolesiske myndigheter.

Man gir ikke hundrevis av millioner til et land som behandler ens egne borgere så respektløst!

16 kommentarer:

 1. Fa de hjem NÅ!!!!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 2. SÅÅ???? i dine øyne bør kriminelle hvite nordmenn slippe unna med å drept en person?? fordi han er svart..

  dette er selvfølgelig politisk spill...

  KONGO TOK 2 leiesoldater på fersken.. som prøvde å skape uro i landet.. og nå sletter NORGE gjelden..

  skremmende å lese denne dobbeltmoralen fra nordmenn... mista alt respekt for dere

  SvarSlett
 3. Ikkje si det videre, men det ble gjort en avtale mellom Norge og Kongo for at gjeldsslettinga skulle gå igjennom. Norge ville ha en 'gjenytelse' nemlig at Kongo IKKJE returnerer Moland og French.

  Tross alt, bare tenk på kva ett par celler med dagens hotellstandard koster her i landet. 130Millioner sparer vi inn igjen på ett par år...

  SvarSlett
 4. Enig, men jeg er ikke sikker på om de fortjener å slippe unna heller...

  SvarSlett
 5. Når du sier "dere" vil det si at du ikke er nordmann det eller?
  Og når det som sagt ikke finnes noe annet bevis enn ett bilde, vil jeg tro det kanskje er Kongo som faktisk ikke klarer å føre en "rettsak" når de blir dømt på det grunnlaget.

  Å når du nevner "hvitt " go "svart" så er det en tankegang DU har å ikke alle andre!
  Mennesker er mennesker uansett farge.
  Det det er snakk om her er en rettsak som på mange måter kan se ut som er styrt på hevn og ikke rettferdighet! MIN mening

  SvarSlett
 6. Blir litt imponert over at det ikke forklares landet utenom deres president. To land heter Kongo. Kongo og den demokratiske republikken Kongo.

  Det eneste som vil skje med DR Kongo nå er at de igjen kan begynne å ta opp lån for å videre drive rovdriften på uskyldige mennesker.

  SvarSlett
 7. De to sakene har rett og slett ikke noe som helst sammenheng. Moland og French må stå for det de har gjort, der de har gjort det. Dreper man en person, får det konsekvenser. Kongo's innbyggere skal ikek svi for noe et par nordmenn har gjort. det er rett og slett idiotisk å i det hele tatt forslå å IKKe slette gjelden, fordi to tosker sitter fengslet der borte. TO personer. Skal de altså ha en innvirkning på millioner av mennesker?

  SvarSlett
 8. Det som vil skje med DR Kongo er at staten vil få mer handlingsrom til å utføre utviklingsprosjektene de har planlagt i samarbeid med internasjonale bistandsorganisasjoner og i tur øke velferden i landet. Norge er ikke alene om å slette denne gjelden som var illegitim: Det var penger lånt bort i tider der man ikke satte krav til hva de skulle brukes til, og gikk stort sett i lommene til en hensynsløs diktator. Hvordan er det rettferdig at befolkningen i landet må lide med arven fra onde avtaler tatt av den de har blødd for å bli kvitt, og kapitalhaier i dress utenlands?

  SvarSlett
 9. Er det ingen i dette landet som kan si nei til de som gambler og leker med skattebetalerenes penger ?
  dersom det er Demokrati som gir dem rett til dette så de kan de dra til helvete med deres Demokrati.

  SvarSlett
 10. Jeg er så lei av alt pisspratet om rasisme fra fargede personer. Blir kvalm hver gang jeg leser om en eller annen farget person som skal dra frem rasisme som motiv helt ut av det blå. Jeg er dritt lei av å se andre bli beskyldt for rasisme hver gang det skjer noen feil med fargede personer. Jeg er dritt lei av å ligge i støv og være ydmyk fordi dere var slaver for noen hundre år siden. Det skal liksom være synd på dere, det er det ikke! Det er lite rasisme i verden, og mesteparten kommer faktisk fra fargede personer som deg selv. Du skaper raseforskjeller når du snakker som du gjør. Slavetiden var over for 150 år siden, GET OVER IT!

  SvarSlett
 11. Det er skam og utrolig dumt at Norge sletter Milliongjeld for Dektatorer og folk får ikke barnehageplasser til barna sine her I det som kaller verdens rikkeste land .

  SvarSlett
 12. lurer på om vi kan skrive av dette på neste selvangivelse siden det er våre skattepenger de har "slettet" eller gitt i gave??

  SvarSlett
 13. Til anonym med kommentar kl 14.41.
  Det går bra at du har mista respekten for oss. Vi har mista respekten for dere for lenge siden...

  SvarSlett
 14. Anonym sa...

  Når du sier "dere" vil det si at du ikke er nordmann det eller?
  Og når det som sagt ikke finnes noe annet bevis enn ett bilde, vil jeg tro det kanskje er Kongo som faktisk ikke klarer å føre en "rettsak" når de blir dømt på det grunnlaget.

  Å når du nevner "hvitt " go "svart" så er det en tankegang DU har å ikke alle andre!
  Mennesker er mennesker uansett farge.
  Det det er snakk om her er en rettsak som på mange måter kan se ut som er styrt på hevn og ikke rettferdighet! MIN mening


  ÅÅÅ? hadde dette vært et tilfelle av hvit død mann.. og 2 svarte.. hadde et bilde i dine øyne der dem vaska blod vært NOK...

  SvarSlett
 15. Kongos president Joseph Kabila sier landet kun vil ta på seg «fornuftige lån» i fremtiden.
  Ja, gjett hvor fornuftige lån de og andre U-land kommer til å ta opp heretter, når de ser at gjelda, uansett grad av fornuft, likevel bare blir slettet.

  SvarSlett