mandag 28. juni 2010

4 norske soldater drept. Hvordan blir reaksjonene?

Ulike medier melder at 4 norske soldater har blitt drept i Afghanistan. I likhet med mange andre, opplever jeg det spesielt ubehagelig når nordmenn rammes. Det var som å få en liten kalddusj da jeg hørte det på Kveldsnytt søndag kveld.

Nå skal det bli interessant å se reaksjonene fra politisk hold. SV ser vel snart sitt snitt til å sko seg på dette og mer eller mindre si: "Ja, hva var det vi sa?". Akkurat slik som de så sitt snitt til å utnytte oljekatastrofen i både Langesund og USA for sin kamp mot oljeboring i Nord-Norge. Usmakelige som de er. 

Nå er det viktigere enn noen gang at vi støtter våre soldater i Afghanistan i deres kamp mot Taliban (ondskap) og ikke kommer med sterke uttalelser i affekt. Jeg ser jo at det på debattforum og blogger nå kommer sterke uttalelser fra folk som nok er opprørte.

18 kommentarer:

 1. UNIFIL kont. 18 (1986-87)28. juni 2010 kl. 01:55

  Nå er det på tide å få Ola soldat hjem fort som fan før enda flere blir ofret til ingen nytte. Ikke engang USSR klarte å få skikk på AFG. ISAF må nå komme seg ut derfra. Da siste kontigent kom hjem fra AFG var det INGEN statsråder som gadd og møte opp på medaljeparaden på Akershus Festning. For et svik og for en skam. Nå er sikkert alle statsrådene på plass i gråtekoret. Det gjør de ene og alene for å vise at de tror at "vi" er dumme som tror dem. Fy fan for en gjeng med svikere. Hva i helvete har Ola dunk å gjøre i AFG ?????? Ikke en dritt spør du meg. Nå må folkekravet bli!!! Få gutta hjem for godt !

  SvarSlett
 2. La oss fikse feilene og ikke bakgrunnen.
  Vi er der av en grunn, ulik nok den grunn USSR var der. Ser at FD/FO vil endre medaljeparaden til en folke fest. Det er uvant i Norge, men det må nok gjøres. Så bretter vi opp ermene, gjør det vi gjør bedre enn noen annnen, jeg har vært med "heren og deren" så jeg vet vi er best, vi tar denne jobben, er ærlig med oss selv om at det blir tap, mange flere tap, og så gjør vi jobben rett.
  Det er det jeg håper.
  Drar vi nå kommer jobben etter oss, og den blir mye verre.
  Men dette ser som klimakampen, de som tror de tror, de som ikke tror vil nekte til den siste slutt.

  SvarSlett
 3. Reiser de da ikke ned for og krige? ingen sympati her. Tror de krig er en lek? er møkk lei dette med ÅÅÅ nå dør det soldater. What the fuck did they expect. It's a fucking war.

  SvarSlett
 4. Så vidt eg har forstått det må alle norske soldater som blir sendt til Afghanistan underskrive en kontrakt, og de får enorme risikotillegg... Med andre ord er de der av egen fri vilje, og får godt betalt for det i tillegg. Dette er ikke akkurat vernepliktige, de er yrkessoldater, dette er det de har valgt å gjøre i livet, og så lenge konflikt pågår er det deres jobb å være der, enten på den ene eller andre siden.

  SvarSlett
 5. det sies at godt verktøy er halve arbeidet...
  iveco pansret feltvogn er ikke i den kategorien. google den og se bildene ossen den ser ut. derimot en sisu ville hvert et mer egnet kjøretøy i slike oprasjoner.
  ja det er en krigs situasjon og vi må nok regne med tap, men ikke unnødvendige tap.

  SvarSlett
 6. egen fri vilje, JA! fordi noen har tatt et valg om å stå forran de som ikke kan forsvare seg selv. Hadde bare flere hatt samme holdning her til lands...
  Godt Betalt, NEI! under 100kr timen hvis noen vil sammenligne med egen lønn.
  IVECO dårlig? NEI! Haste innkjøp av DIESEN i Sin tid med det mål for øye å beskytte mot slike bomber, men når bombene blir for store hjelper det ikke selv med LEO 2

  ikke bruk hver en mulighet til å rakke ned på innsatsen vår for å fremme sikkerehet og stabilitet for andre.
  FN har bestemt at verdens samfunnet skal støtte i Afghanistan og de har bedt Norge stille med bidrag.

  Vi gjør jobben ingen andre kan eller vil, støtt soldatene, støtt familien og de pårørende til soldaten.
  La ikke disse soldatenes død være en mulighet til å kaste dritt til andre, det blir for dumt og smålig.

  Kondolerer til alle pårørende

  SvarSlett
 7. Jeg er helt enig med siste innlegg her (10:24).
  Det er viktigere enn noen gang å støtte soldatene og deres familier.

  SvarSlett
 8. Alt vi gjør på denne avskyelige planeten er totalt meningsløst, og krig er den mest meningsløse handling av alt det idiotiske som blir gjort av den ondskapsfulle menneskeheten.

  Faktum er at vi er alle hjelpeløse individer som kun er født for å dø, og det finnes ingen "helter" som kan kjempe og forandre dette.

  Det beste som kan skje menneskeheten er at alle avstår fra å formere seg, slik at alt menneskelig liv etterhvert dør ut.

  Folk som innbiller seg selv og andre at de gjør nytte for seg ved å delta i krig, har neppe tenkt over hvor meningsløst vår eksistens er.

  Selv om "vi" vinner en krig, så vil vi fremdeles bli rammet av sykdom, død og fordervelse.

  Nye problemer og konflikter vil alltid oppstå til evig tid. All militær aktivitet er derfor bortkastet.

  SvarSlett
 9. De norske soldatene er ikke i Afghanistan for å føre krig, de er der for å beskytte og hjelpe de sivile afghanerne til å bygge opp igjen landet som har blitt rævkjørt av en gjeng skrullete fanatikere i alt for mange år.

  "Men hvorfor med våpen?" spør noen.
  De må være bevæpnet, for å beskytte både seg selv og de sivile mot disse skrullete fanatikerne som er livredde for å miste makten sin, den dagen Afghanistan blir et fungerende land.

  "Men hvorfor dra til den andre siden av verden? Har jo ikke noe med oss å gjøre?" hører jeg folk si. Tenk litt, om de skrullete fanatikerne får fortsette å leke og undertrykke befolkningen som de vil, hvordan tror du det kommer til å gå til slutt? Tre bokstaver.. WTC

  Stå på, dere som reiser ut dit, dere gjør en viktig jobb!

  SvarSlett
 10. Norge er i afganistan pga USA sir det.
  USA=Krig=opprette base i afganistan= OLJE= $$$

  Hær i norge blir det fult styr i alt av media fra aviser til tv, radio etc, når slikt som dette skjer norske soldater drept av veimine, men hva så?`Det er nåkk mange flere Uskyldige afganere som er blitt drept en det hær. Å du som sier at vi må tenke litt, tre bokstaver WTC, mener du world trade center? forde det var en inside job, de fleste av dere er jo A4 mennesker dere tar ikke til dere ting som ikke virker rett der og da, pga dere er lært opp til å tro det media sier, mainstreammedia er ikke bra. Søk heller uavhenging informasjon enn å se på nyheten som dere får servert vær dag,.

  Illuminati

  SvarSlett
 11. Til "konspirasjonsteoretikeren" (12:43): Hvor får man såkalt "uavhengig informasjon"? www.nyhetsspeilet.no? Den og liknende sider er jo et studium i psykiske lidelser. Ironisk nok er det de som roper høyest ut mot hjernevask, som kanskje er mest hjernevasket selv. Man finner den samme tendensen i andre sammenhenger: De som skriker høyest om toleranse i samfunnet, er ofte de mest intolerante selv. Ironisk.

  SvarSlett
 12. Åjoda, så amerikanske myndigheter stod bak World Trade Center? De drepte hva, 3000 mennesker for å få et påskudd til å invadere afghanistan for litt olje?

  Regner med de lager ett eller annet påskudd for å få komme hit og invadere Norge snart da?

  Dere konspirasjonsteoretikere er meget underholdende, men jeg tror du bør si opp internett-abonnementet ditt, du har tydeligvis ikke godt av å være på internett.

  SvarSlett
 13. I en krig så er heller ikke normenn udødelige!

  SvarSlett
 14. hahaha, 4 norske soldater er død for en sensajon. I Afghanistan dør sivile avghanere hverdag, hvor er media oppslagene?

  SvarSlett
 15. Spørsmålet man kan heller stille er hvorfor er det marine befal i afghanistan? har vi noen båter der nede?

  SvarSlett
 16. Det er så gøy å lese hvor mye peiling folk har rundt omkring på internett. Sjøforsvaret har faktisk ganske mange mannskaper på land også, i forskjellige avdelinger. Flere av disse avdelingene er "tøffere" på land enn mange av Hærens.

  SvarSlett
 17. 17:29

  Det e helt usmakelig og kvalmanes av dæ å mobbe det tapet som har skjedd. Ikke dra minnet av soldatan ned i søla. Dettan va persona me familie og venna, som no e i sjokk. Tapet føles meningsløst, de e borte og for hva? Men IKKE hån dem eller det offeret de har gitt!

  SvarSlett
 18. "hahaha, 4 norske soldater er død for en sensajon. I Afghanistan dør sivile avghanere hverdag, hvor er media oppslagene?"

  Går det an å synke lavere? Misbruke mindreårige? Å nei, det gjør du jo allerede ^^ Mediaoppslagene finner du på afghanske nyhetssider, bruk skallen litt.

  SvarSlett