søndag 27. juni 2010

Offentlig henretting

Man kan lese i VG at Terje Søviknes uttrykker støtte til Liv Løberg, kvinnens om forfalsket sin egen CV og har jobbet som administrasjonssjef i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH).


Når en betent sak av et slikt kaliber kommer frem i media, så er det utrolig å observere den lynsjestemningen som straks oppstår. Mange klarer rett og slett ikke å holde tunga rett i munnen og ha to tanker i hodet samtidig. Løberg har innrømmet alt overfor VG og vil trolig derfor gjøre det samme overfor politiet. Det hun etter sigende har gjort, er helt klart forkastelig. Men nå er altså saken lagt i politiets hender og vil gå sin gang etter normale prosedyrer. Det vi allerede kan observere og som sikkert vil tilta etterhvert, er hvordan mediene fråtser i saken og inntar en slags lederposisjon i hyeneflokken. De hisser opp folkemengden som roper høyere og høyere etter lynsjing. Alt dette kan man observere i mange ulike blogger og debattforum på nettet. 


Poenget mitt med dette innlegget er at det hele er en høyst tragisk sak for Løberg og hennes familie. Hun må straffes for ulovlige handlinger, men det er det altså rettssystemet som skal gjøre og ikke mediene og dets medløpere. La kvinnen møte rettsystemet og ta sin straff. La oss håpe at hun angrer bittert, ikke bare fordi hun har blitt tatt. Hadde vi hatt offentlige steininger/henrettelse i Norge, så hadde mange stilt seg opp på torget i ulike saker. Hyklere alle mann! Ingen går gjennom livet uten å gjøre noe galt, i ulik grad. INGENTING er vakrere enn en synder som angrer på sine ugjerninger og får tilgivelse. Tilgivelse og forsoning er grunnleggende verdier. I en rettsstat må det selvsagt være en konsekvens for gale handlinger, men det arme skyldige mennesket må få en sjanse til å leve videre, hvis det angrer og vil begynne på nytt.

23 kommentarer:

 1. Helt enig med deg.
  Det man også kan sette litt lys på mht denne lynsjingen er jo det at dama må ha utført sine jobber og verv utmerket til tross for manglende papirer??? For det er det jo ingen som klager på!!! Nei slik man reder ligger man sies det, men enkelte ganger er det litt voldsomt hva man skal måtte tåle! Hun får sikkert straff som fortjent, hun har jo tom ført sin ektemann bak lyset - synes det er mange merkelige aspekter rundt denne saken - tydeligvis at VG har de beste "graverene"....

  SvarSlett
 2. Dama må jo ha et utrolig dårlig gangsyn, søke seg til en jobb hvor hun skal avsløre folk som gjør akkurat det hun har gjort selv, snakk om bukk og havresekk, og i tillegg profilerer hun seg høyt som politiker og ordførerkandidat, når du bærer på en slik løgn, vel jeg forstår at det blir oppslag av slikt. At hun i det hele tatt vurderer å fortsette som politiker etter en slik innrømmelse er utrolig.

  SvarSlett
 3. OK, JEG LESTE "NÅR ET BETENT SAK"

  SvarSlett
 4. At damen har gjort noe helt forkastelig er det ingen tvil om.
  Og at mediene fyrer opp under er det heller ingen tvil om.
  Tidligere biskop i Stavanger sa før han holdt sin siste gudstjenste at vi skulle hatt ett medieombud i Norge og det er jeg faktisk helt enig med ham i.
  Media har en så stor makt og skriver i vei om det er sannhet eller ei.

  Så til styringsmaktene vil jeg gi følgende oppfordring; det er på tide med et medieombud nå.

  SvarSlett
 5. Jeg har ingen sympati med damen og synes det er utidig at Søviknes sender støtteerklæring til henne på facebook. Hun har med åpne øyne jukset og forfalsket vitnemål fra skoler hun aldri har gått på for å oppnå godt betalte lederstillinger i samfunnet. Det fortjener ris og ikke ros.

  SvarSlett
 6. Det er visst flere enn Løberg som mangler gangsyn i denne saken.Dette er ikke en "feil" dette er en forbrytelse, og folk sendes ut av landet av mye mindre forbrytelser.Min venninnes ektemann ble sendt ut av landet fordi han i sin ungdom hadde overskredet visumtiden i Norge."Norske verdier" er at man følger lov og rett, og om denne dama ikke settes i fengsel mister jeg siste tro på rettssamfunnet. Min venn er utenlandsk tannlege som har søkt SAFH om autorisasjon. Det er rett og slett umulig. Man får ikke relevant info om noe som helst, og den infoen man får stemmer ikke med realitetene. Det begynner jo å demre for meg hvorfor det hele virker så lite proft... Sorry, men jeg ikke medynk med folk som ødelegger livene til andre mennesker med fullt overlegg og med en utrolig dobbeltmoral. "Nulltoleranse for falske dokument" skrev dama....Herregud.

  SvarSlett
 7. Dette er en veldig alvorlig sak, men jeg synes media skor seg for tungt på andres tragedier. The greater good blir helt borte i sympati overfor de anklagede. Det trist er hvordan media sørger for å få rettferdiggjort gravingen i menneskers liv i alle saker, for de menneskene som faktisk ikke skjønner bedre. Denne saken er særs alvorlig, og vi bør som folk være takknemlige for at den er avdekket, men her er ikke Løberg ansvarlig. Det er selvsagt kontroll organene som ansatte Løberg. Dette skal ikke være mulig.

  SvarSlett
 8. HVA??? er det kontrollorganene som har forfalsket papirerene til Løberg? Det er sjokkerende at så mange mangler elementært gangsyn når det gjelder moral og rett og galt. Det er visst ikke bare innvandrere som må sendes ut av landet dersom vi skal få et samfunn der "norske verdier" gjelder.

  SvarSlett
 9. Statens autorisasjonskontor opererer med nulltoleranse. En liten feil, og du er merket for livet.

  Det finnes situasjoner der folk blir presset til å gjøre ulovlighter. En situasjon kan være at folk lager nye vitnemål over utdanning de faktisk har tatt, men der universitetet av politiske grunner nekter å skrive ut nye vitnemål. Mange gode mennesker gjør små feil, og det bør være mulighet for å rette dem opp igjen.

  Dette er en hjelpepleier som har løyet på seg både sykepleier-utdanning og master-grad i siviløkonomi. Vitnemål fra et av verdens ebste universiteter. Hun har har ikke brukt dette fordi alternativet var at ungene hennes ikke fikk mat. Hun har brukt det for å jukse seg til topplederstillinger.

  Enig med at alle mennersker må få sjansen til å angre, gjøre opp for seg og leve videre. Dette gjelder også en kvinne som har bygd hele sin karriere rundt at andre ikke skal kunne få samme mulighet.

  Men først skal hun sone en rettferdig straff for grovt bedrageri og dokumentforfalskning. Strafferammen er vel rundt 6 år ubetinget. I tillegg bør hun betale tilbake hver krone hun har tjent på dette bedrageriet - inkl renter.

  SvarSlett
 10. "I en rettsstat må det selvsagt være en konsekvens for gale handlinger, men det arme skyldige mennesket må få en sjanse til å leve videre, hvis det angrer og vil begynne på nytt."

  Når man innehar en slik stilling som Løberg hadde hvor hun skal godkjenne andres dokumenter og når hun til og med selv har forfalsket egne dokumenter samt at hun er en offentlig person så må hun faktisk tåle all den kritikk som kommer mot henne fra media og ikke minst fra menigmann. Har hun vært så tøff i tryne og forfalsket dokumenter, løyet seg til stillinger som hun absolutt ikke var kvalifisert til så får hun også være så tøff i trynet at hun klarer face kritikken som er velfortjent.

  SvarSlett
 11. Andreas: Skrivefeilen er rettet opp. (Når en betent sak osv...)

  SvarSlett
 12. Tankene mine går heller til dem som ikke har fått den jobben de fortjente fordi Løberg har jukset.

  Vi vet enda ikke om dette har fått følger for de organisasjonene hun har ledet og graden av hvordan disse organisasjonene har løst sine oppgaver. Jeg er tvilende til lederegenskapene til en som med overlegg skyver andre søkere nedover i bunken gjennom juks og fanteri. En som lyver om utdannelsen sin til ektemannen sin, og som heller ikke har selvkritikk nok til å trekke seg fra politikken.

  Hva er riset bak speilet dersom vi - som har lønnet henne med våre skattepenger - ikke skal få lov til å bli forbannet når noen har svindlet oss?

  Jeg synes det blir for dumt å kalle dette en personlig tragedie. Hun er snart pensjonist og har nytt av dette i flere år gjennom sitt yrkesaktive liv. Det er ikke noe hun uforvarende har gjort - det er med fullt overlegg. Snart sitter hun på første klasse til et eller annet pensjonistparadis - langt fra norske medier - med fet sluttpakke og fet pensjon. Bare vent og se.

  Det er også grov skivebom å si at det er dem som ansetter sin oppgave å avsløre juks og ikke opp til den enkelte å være ærlig.

  SvarSlett
 13. Det er ikke snakk om at hun ikke skal stå ansvarlig for sine handlinger, men det virker som om flere har fått teften av blod.

  SvarSlett
 14. Ja Kjetil og hun får som fortjent. Når slik svindel avsløres blir folk regelrett rasende! og det med god grunn.

  SvarSlett
 15. Ingen sympati her. Den som er med på leken, får tåle steken! Hvis hun IKKE ville henges ut i media (i tillegg til å dømmes i retten), burde hun IKKE forfalsket papirer!

  Dette er ikke en liten "feil" eller "misforstått regelverket". Dette er dokumentforfalsking utført med fullt overlegg. Hun er et menneske ja, men hun må finne seg i å bli hengt ut som den kriminelle hun er. Det SKAL være vondt å jukse seg til en toppstilling. Ingen sympati for det hun går gjennom nå, for dette har hun ordnet selv.

  SvarSlett
 16. "Det er ikke snakk om at hun ikke skal stå ansvarlig for sine handlinger, men det virker som om flere har fått teften av blod."

  Med god grunn; dette er jo faktisk mer enn en hvilken som helst dokumentfalsk, det er en forbrytelse som teoretisk sett KAN ha satt pasienters liv i fare. Da får hun tåle noen forsider. Beklager, men jeg reserverer sympatien min til noen som fortjener den. Tenker for eksempel på sykepleieren i Bergen som for noen år siden med fullt navn ble hengt ut som massemorder i flere aviser og TV2, og som vårt rettssystem sa at det fikk hun bare tåle.

  SvarSlett
 17. Det er ingen tvil om at hun har gjort noe veldig alvorlig og jeg setter min lit til at rettsystemet behandler saken på en ordentlig måte. Selv om hun etter alt å dømme fortjener en hard straff, så trenger man ikke å "steine" henne i all offentlighet.

  Ellers vil jeg jo tilføye at jeg synes det er helt ufattelig at et menneske kan leve på en løgn i så mange år. Selv overfor sin egen mann.

  SvarSlett
 18. "Selv om hun etter alt å dømme fortjener en hard straff, så trenger man ikke å "steine" henne i all offentlighet."

  Hun er en offentlig person gift med en meget offentlig person også. Burde jammen tenkt seg om noen ganger før hun forfalsket papirene og ikke minst giftet seg med sikkerhetssjefen for stortinget. Hun må tåle at det blåser kraftig rundt henne når hun blir avslørt for en slik dokumentforfalsking hun har drevet med. Hun var ikke skyggeredd da hun forfalsket papirene så bør hun heller ikke være skyggredd nå som hun blir avslørt som en stor bedrager. Som man reder så ligger man og dette gjelder spesielt offentlige personer, de bør jammen tenke seg godt om før de tråkker over grenser som absolutt ikke tåler dagens lys.

  SvarSlett
 19. Geir Atle Løken27. juni 2010 kl. 20:12

  Hvor er Frps hylekor som alltid roper om høyere straffer?
  Her er en sak hvor man ser at deres "norske verdier" ikke alltid betyr så mye når det gjelder deres egne.
  Denne dama har trampet seg vei til topps, koste hva det koste ville.
  Hun har gamblet og tapt, og får faen meg tåle å betale hele prisen for hvert eneste forræderi hun har begått på veien, uten rabatt!

  SvarSlett
 20. Det må da være noe feil med ansettelsesprosedyrene her til lands når det er mulig å skaffe seg lederstillinger med fiktive vitnemål. Regner med at hun lo rått da hun forstod hvor lett det er å jukse seg til sjefsstillinger i norske bedrifter med falske papirer, gode talegaver og selvsikkerhet.
  Dessuten er jeg temmelig sikker på at henens ektemann visste utmerket godt hva hun holdt på med, men for ikke å tape ansikt må han si det han sier for å få troverdighet og ikke tape ansikt.

  SvarSlett
 21. Tror denne bloggen hadde sett radikalt annerledes ut hvis dama hadde vært rødgrønn.
  Dobbeltmoral er bedre enn ingen moral, The Great Amercan Way....
  Dama får pent tåle å stå i den gapestokken som forhåpentlig er avskrekkende nok til at andre ikke er villige til å forsøke det samme!

  SvarSlett
 22. Etter den søte kløe, kommer den sure svie......

  SvarSlett
 23. Anonym (21:17): Jeg tror faktisk ikke det. Jeg tenkte på Tore Tønne (AP) da jeg skrev innlegget, men valgte å la det eksempelet ligge. Innlegget gjelder vel så mye som en generell betraktning. Hvis du tar deg tid til å lese ordentlig, så ser du at jeg på ingen måte forsvarer Løberg og jeg ikke har noen innvendinger mot at Løberg har blitt avslørt. Jeg synes bare at rettssystemet skal få håndtere saken nå og at "gapestokken" er en lite sivilisert og ryddig måte å håndtere kjeltringer på, SELV OM den skyldige måtte være en sosialist.

  SvarSlett